Sunday, November 6, 2011

Din concert: Cluj , 2 noiembrie ( My Way )


Din pacate nu am reusit sa gasesc nici macar un singur clip din concert... in schimb am vazut acest articol pe flipflop.ro ( despre care am vorbit si cu o alta ocazie).

Fragment din articol:

Aceasta a apărut în sală puţin înainte de ora 23.00, cu o surpriză: producătorul şi colaboratorul său, trompetistul Petrică Ionuţescu, de la Timişoara. Pentru a încălzi şi capta publicul şi mai mult, pe proiector au început să ruleze imagini cu picturile sale, iar la oră fixă, cântăreaţa a urcat pe scenă. În negru şi paiete verzi, cu obişnuita-i floare prinsă-n păr, cu voce caldă a rostit: „Bună seara, Cluj!”, iar publicul s-a înghesuit cât mai aproape de ea. Într-o sala plină, concertul a debutat cu piesa ei de suflet, Printre flori, în care artista se regăseşte cel mai mult, după propriile-i declarații. A urmat un cântec în franceză, La femme qui t’aime, iar de la următoarea piesă, Fata merge pe jos, până spre sfârşitul spectacolului, artista a fost acompaniată la trompetă de Petrică Ionuţescu.

„Este despre dragoste”, aşa a fost prezentată următoarea piesă, Aproape. În acest moment, picturile care rulau pe fundal erau cele care simbolizau, într-o expresie à la Klimt, mesajul său despre muzică, pace, căutare, iubire, revenire. La sfârşitul lui Undeva, artista a remarcat că, acum o lună, la concertul din Euphoria Music Hall, publicul a fost mult mai restrâns, iar acum, într-o sală mult mai mică, e mult mai numeros. A urmat o piesă în rusă, „despre mare şi despre iubire”, în care vocea sa se simte mult mai naturală, aş zice eu, chiar şi pentru piesele interpretate în franceză. Cântecul care a făcut publicul să fredoneze alături de ea, şi nu doar murmurând ca până atunci, a fost cel despre „femeile dietetice, care iubesc bărbaţii dietetici, care de foame înnebunesc, care nu se cuceresc cu glume patetice, care zâmbesc cu zâmbete simetrice, care iubesc cu mişcări atletice”; adică Femei dietetice. Cred că publicul s-a regăsit în ironia subtilă a artistei.

Publicul a mai ascultat un alt cântec în rusă, La russe din care am înţeles doar „măi, Făt-Frumos”, un fel de doină, în care se artista parcă plânge, acompaniată perfect de Petrică Ionuţescu. În acest moment, „trebuie să iau o pauză, am cam obosit”, reclamă artista, dar rămâne pe scaun şi continuă cu Pijamale reci, doar ea şi pianul, aclamată furtunos la sfârşit. Aplauzele s-au menţinut şi pentru piesa ceva mai gravă Te simt.

„Să facem o pauză. Sunt obosită. Eu dorm.” a fost nu atât o altă tentativă de a face o pauză cât doar prezentarea cântecului ce a urmat. Pe Cea mai frumoasă parte din mine, cântecul romantic care avea să termine spectacolul său puţin după miezul nopţii, îndrăgostiţii s-au unduit în ritm cu muzica. Iar pentru ca publicul să plece liniştit acasă, artista a mai cântat două piese atunci când a fost cerut bisul, Spre sud şi Maria (de leagăn) cu Petrică.

Text: Paula Boarţă

Pentru a citi intreaga poveste click aici!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...